Planning

Het nieuwbouwplan Oud IJmuiden wordt gefaseerd verkocht en gebouwd. Er zijn al verschillende blokken opgeleverd en inmiddels zelfs al bewoond. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor DOK 01 met zo'n 93 koopappartementen en DOK 11 met 4 nieuwbouwwoningen.

DOK 1 en DOK 11

DOK 01 is op dit moment in voorbereiding. In dit blok - op de kop van de Kanaalstraat, Ericssonstraat en het Sluisplein - komen ongeveer 93 appartementen. De woonoppervlaktes zijn vanaf circa 75 tot 200 m2.

DOK 11
Net als DOK 01 is ook het project DOK 11 in voorbereiding. DOK 11 bestaat uit 4 eengezinswoningen aan de Visseringstraat, naast DOK 12. De woningen hebben een inpandige garage en berging op de begane grond, een woonkamer en keuken op de 1e verdieping en 3 slaapkamers en badkamer op de 2e verdieping. DOK 11 gaat gelijktijdig in verkoop met DOK 01.

'Verklaring Van Geen Bedenkingen'
Op donderdagavond 24 november 2022 werd door de gemeenteraad van Velsen unaniem ingestemd met een voorstel van het college van burgemeester en wethouders om voor DOK 1 een 'Verklaring Van Geen Bedenkingen' (VVGB) af te geven. Met deze VVGB kan de procedure rond de aanvraag van de (ingediende) omgevingsvergunning voor de bouw van DOK 1 versneld worden.

Verwachting: voorjaar 2023
Door dit besluit kan de vergunningsprocedure van DOK 1 worden vervolgd. Gelet op de vervolgstappen in de vergunningsprocedure is de verwachting dat in het voorjaar over een omgevingsvergunning (bouwvergunning) beschikt kan worden en de verkoop niet lang daarna van start kan gaan.

DOK 05

DOK 05 is het laatste blok dat ontwikkeld wordt in Oud IJmuiden. Het is mogelijk dat hier zowel appartementen als eengezinswoningen komen. Dit blok ligt aan de Prins Hendrikstraat, de Visstraat en de Bik- en Arnoldkade. Het gebouw moet nog ontwikkeld worden en het is dan ook nog niet bekend wanneer het in verkoop gaat. Je kunt je voor dit blok op dit moment nog niet aanmelden. 

Meld je aan of stel een vraag Contact
Zoek en vind jouw droomhuis Woningen