Wordt dit jouw nieuwe uitzicht?

28 januari '22

Als je al in de buurt woont, dan weet je het natuurlijk wel: Zeesluis IJmuiden werd afgelopen woensdag 26 januari officieel in gebruik genomen. De grootste sluis ter wereld, voor de allergrootse (cruise)schepen. En die ligt om de hoek bij Oud-IJmuiden! Dat konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Uitzicht gegarandeerd bij SAIL 2025

De zeesluis vervangt de Noordersluis die 98 jaar geleden officieel in gebruik werd genomen en sterk was verouderd. In 2016 werd gestart met de bouw die in totaal 5 jaar duurde. In 2021 werd de bouw afgerond en startte een uitgebreide testperiode. 

De enorme (zee)sluis is maar liefst 500 meter lang, 80 meter breed en 18 meter diep. De allergrootse cruiseschepen ter wereld kunnen hierdoor ook bij laag water de haven van Amsterdam probleemloos en veilig bereiken. En dat betekent óók dat het fantastische (haven-)uitzicht vanaf Oud-IJmuiden (ook) op de grootste schepen ter wereld gegarandeerd blijft. Maar je ziet er natuurlijk veel meer dan alleen maar cruiseschepen. Alle soorten schepen passeren Oud-IJmuiden op weg naar of afkomstig van de sluis en Amsterdam. En wat te bedenken van SAIL 2025?   

DOK 01: Appartementen, maisonnettes en penthouses

Hieronder een aantal voorlopige artist impressies van DOK 01. Zowel van de voorzijde (noordkant) aan het Sluisplein, als aan de achterzijde met de mooie en beschutte binnentuin, de bijzondere trappen en de entree van de parkeergarage onder het complex. 

In DOK 01 zullen naar verwachting ongeveer 93 appartementen worden gerealiseerd. Grote en kleinere appartementen, maisonnettes en geheel bovenin diverse penthouses. De verkoop van DOK 01 start in de loop van dit jaar.   

  Over Oud-IJmuiden
  Panoramabeeld Oud-IJmuiden