Lekker uitwaaien? Dat doe je ook in de buurt van Oud IJmuiden

5 april '15

Met de wind in je haren loop je over de duinen van IJmuiden aan Zee en kom je in aanraking met de rauwe geschiedenis die al weer ver achter ons ligt. Vanaf de Badweg start de Bunkerroute; een 2,5 km lange wandeling die over een slingerend schelpenpad een indrukwekkend stuk historie in kaart brengt.

Oud IJmuiden

In het kustgebied bevinden zich de zware geschuts- en vuurleidingsbunkers van de kustbatterij Heerenduin en luchtdoelbatterij Olmen uit de Tweede Wereldoorlog. Met je smartphone scant je de QR-codes om meer informatie over de bunkers te ontvangen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de duinen van IJmuiden aan Zee en IJmuiderslag. Aan het eind van de route loop je langs het Bunkermuseum IJmuiden. Dit is een openluchtmuseum, met vijf expositiebunkers. Regelmatig worden er rondleidingen georganiseerd, zowel binnen als buiten. Het museum is beperkt geopend. Voor openingstijden en andere informatie, kijk op de website van het museum: www.bunkermuseum.nl.

Andere wandel- en fietsroutes zijn te vinden op: www.ijmuidenaanzee.nl. Via deze website kun je de Bunkerroute ook downloaden.

Verhalen door en voor Oud-IJmuidenaren Titel links Beleef Oud-IJmuiden!
Dok 09, 10 en 12 Oud IJmuiden Feestelijke start bouw