Feestelijke viering hoogste punt DOK 12

Op een zonnige donderdagmiddag vierde de Volendamse aannemer HSB Bouw het heuglijke feit dat het hoogste punt van het 12 verdiepingen tellende appartementencomplex DOK 12 was bereikt. Bij dit feestelijke gebeuren waren uiteraard ook de kopers van de appartementen aanwezig, zo ook de Velsense wethouder Bram Diepstraten en namens BPD Gebiedsontwikkeling ontwikkelingsmanager Martijn Hemmer. 

Belangrijke stap

25 april '22

Na het hijsen van de vlag van Oud-IJmuiden naar het hoogste punt van DOK 12, was het moment om het glas te heffen op deze belangrijke stap in de voorspoedige bouw van dit bijzondere appartementengebouw met 28 appartementen. De verwachte oplevering van de eerste appartementen is vanaf het einde van dit jaar. 

Hieronder een foto van het hijsen van de vlag van Oud-IJmuiden. De 2e afbeelding is een artist impressie van DOK 12.

Oud-IJmuiden: (weer) een levendige buurt

DOK 12 is een mooie en nieuwe aanwinst voor de buurt Oud-IJmuiden. De herontwikkeling van Oud-IJmuiden startte zo'n 15 jaar geleden. Voor de Tweede Wereldoorlog was dit een levendig woonbuurt, met oa. winkeltjes, kroegen, een hotel, een kerk en zelfs een filmtheater. Een deel van de buurt werd tijdens de oorlog verwoest en na 1945 raakte de woonbuurt ernstig in verval. Oud-IJmuiden verviel tot een bedrijventerrein met activiteiten die het daglicht niet konden verdragen.

Zo'n 20 jaar geleden werd het tij gekeerd door het ontwikkelen van plannen om deze unieke en historische plek in de haven van IJmuiden terug te transformeren naar een buurt waar wonen en werken weer samengaan. Inmiddels worden er al 15 jaar woningen en appartementen gebouwd en heeft de buurt een ware metamorfose ondergaan. 

Ook wonen in Oud-IJmuiden?

Met DOK 12 is de metamorfose nog lang niet af. In de loop van dit jaar staat de verkoop van 93 appartementen in DOK 1 en 4 eengezinswoningen in DOK 11 gepland. Meer weten en geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor een of beide projecten. 

Naar DOK 1 en DOK 11
  Over Oud-IJmuiden
  De projecten DOK 1 en DOK 11