Buurtbijeenkomst DOK 1

16 februari '22

Op maandag 31 januari jl. vond er een bewonersbijeenkomst plaats over de plannen voor de bouw van het appartementencomplex met 93 appartementen (DOK 1) op de kop van Oud-IJmuiden. Een kort verslag van deze buurtbijeenkomst die plaatsvond in het Nova college, de Maritieme Academie IJmuiden, de toekomstige buren van DOK 1.

Het plan, het proces en de verwachte planning

Tijdens de bijeenkomst werden aanwezigen rondgeleid langs een aantal informatieborden met de plannen van het nieuwe appartementencomplex. Over het plan, proces (oa. in verband met de omgevingsvergunning) en de (verwachte) planning voor het bouwrijp maken van de grond, de verkoop van de appartementen en de bouw daarvan. Daarnaast konden de aanwezigen uiteraard een aantal (voorlopige) artist impressies van het appartementencomplex bekijken.

Een aantal veel vragen gingen uiteraard over de impact van dit complex op de buurt, de parkeeroplossing, maar voornamelijk ging het ook over de invulling van de commerciële ruimte in een deel van DOK 1 op de begane grond. Er blijkt namelijk bij de buurtbewoners grote behoefte te bestaan aan een kleine supermarkt in de buurt. BPD zal bij de verdere ontwikkeling van het plan daarom de haalbaarheid van een supermarkt onderzoeken. Verder was er interesse over de typen appartementen die later dit jaar in verkoop komen.

Voor hen die niet tijdens de bijeenkomst aanwezig konden zijn, hieronder de belangrijkste informatieborden die tijdens de buurtbijeenkomst werden getoond en toegelicht.

Geïnteresseerd in de verdere ontwikkelingen?

Geïnteresseerd in de verdere ontwikkelingen rondom Oud-IJmuiden? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van Oud-IJmuiden en wij houden je automatisch op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de ontwikkeling van de woningen in Dok 1, 11 en 5. 

  Meer nieuws
  Panorama Oud-IJmuiden