5 Visrestaurants om de hoek!

18 oktober '23

De kenners weten dit natuurlijk al lang, maar de allerbeste visrestaurants van Nederland vind je natuurlijk in IJmuiden. Vrijwel allemaal in de haven van Oud-IJmuiden. Dus allemaal lekker vers om de hoek van DOK 1, op loop- of fietsafstand. We maakten een kort rondje in de buurt langs maar liefst 5 visrestaurant.

image alt

1. De Kop van de Haven

Lekker dichtbij, op de kop van Oud-IJmuiden met een fantastisch uitzicht op het scheepvaartverkeer in de haven, vind je restaurant de Kop van de Haven. Een beter uitzicht tijdens het eten van oesters, een lekkerbek of een kabeljauwhaas kun je jezelf écht niet wensen. Een glas Pinot Gris of Pinot Blanc erbij. Of bubbels? Woon je in DOK 1, dan ben je binnen 5 minuten weer thuis!


Website van restaurant De Kop van de haven
image alt

2. Visrestaurant De Meerplaats

Net iets verderweg, maar wel op loopafstand eet je heerlijk in Visrestaurant De Meerplaats, in de gezellige Trawlerhaven. Dit restaurant (sinds 1993) heeft een warme en authentiek sfeer en (uiteraard) een hele goede wijnkaart. Wat dacht je van een Rijkgevulde Bretonse vissoep? Gevolgd door een Kabeljauwhaas met Zaanse grove mosterdsaus? Maar mosselen kan natuurlijk ook. 

Na een stevige buurtwandeling ben je na een heerlijke avond in De Meerplaats zo weer thuis in je appartement.


Website visrestaurant De Meerplaats
vis
image alt

3. Visrestaurant Gerard van Es

Je kunt ook heerlijk vis eten net achter de Trawlerkade, bij Gerard van Es. Dat kan al meer dan 60 jaar. Bij Gerard eet je zowel een met vis belegd broodje, als uitgebreid a la carte in het gezellige restaurant. En ook hier is natuurlijk altijd alles super vers.

Wat dacht je van een broodje garnalenkroket, een broodje haring of een lekkerbekje? Om bij Gerard direct op te eten, of om later thuis van te genieten.Website visrestaurant Gerard van Es
image alt

4. Brasserie & Restaurant De IJmond

Bijna aan de voet van de kleine vuurtoren van IJmuiden en naast de IJmondhaven vind je de culinaire parel Brasserie & Restaurant De IJmond. Ook dit sfeervolle restaurant op de Seinpostweg biedt een bijzondere ambiance, op een hele bijzondere plek in de haven.

De IJmond biedt een klassieke Franse- en Nederlandse menu kaart, met natuurlijk ook vis- en zeevruchten! En zeker ook kwaliteitswijnen!


Brasserie & Restaurant De IJmond
image alt

5. Hokkai

Ga je liever voor vis uit de Japanse keuken? Ook dat is mogelijk in de haven van Oud-IJmuiden. In het restaurant Hokkai vind je de allerbeste sushi. Bijzondere smaken, klaargemaakt volgens traditionele Japanse recepten en in een sfeervol en informeel restaurant. En heel goed verborgen in de haven.

Hokkai ligt net iets te ver weg voor een wandeling vanuit DOK 1. Maar met de fiets ben je er zo!
Website restaurant Hokkai
  Meer over Oud-IJmuiden
Wonen in DOK 1? Bekijk dan het woningoverzicht