Nieuwbouw in IJmuiden

Het nieuwbouwplan Oud IJmuiden ligt in IJmuiden, vlak aan zee, het Noordzeekanaal en de vissershaven. De 1e delen van het oude bedrijventerrein in het stoere en trotse Oud IJmuiden zijn al getransformeerd naar een dynamische woonomgeving.

Content benodigd om de pagina te publiceren.

Bedrijvigheid en stoere historie

In IJmuiden voel je de bedrijvigheid en stoere historie. De wijk is ontstaan tijdens en na het graven van het Noordzeekanaal en de sluizen. De arbeiders zijn gebleven, dat werd IJmuiden. Het Vissersmonument, een visserman die over zee uitkijkt naar overlevenden, herinnert aan alle vissers van IJmuiden die niet van zee terugkeerden.

Content benodigd om de pagina te publiceren.

Trotse kustplaats

IJmuiden is bekend om haar enorme sluizencomplex, Tata Steel, de pieren en verschillende havens. IJmuiden beschikt over maar liefst 4 verschillende havens: de oude vissershaven, de Haringhaven, de IJmondhaven en de moderne jachthaven Seaport Marina IJmuiden. In de oude vissershaven, op loopafstand van Oud IJmuiden, vind je de bedrijvigheid van de haven en van de cruiseterminal. Hier is het een komen en gaan van zeeschepen op weg van en naar Amsterdam.

Hoe kan je Oud IJmuiden het beste bereiken? Bereikbaarheid
Wat biedt Oud IJmuiden Voorzieningen